Парада матураната

image_pdfimage_print

150522-maturantska-parada

Матуранти из Ниша заједно са својим вршњацима из Србије плесали су данас за крај детињства и почетак зрелости у оквиру традиционалне “Матурантске параде”. Тачно у подне у 76 градова у Србији уз звуке квадрила започела је овогодишња парада. Поред матураната из Србије плесало се и у Црној Гори, Хрватској, Македонији, Босни и Херцеговини и Словенији.

У име Града Ниша матуранте је поздравио заменик градоначелника Љубивоје Славковић који је учесницима матурантске параде пожелео да се остваре у животу и једнога дана се успешно баве позивом за који се оспособљавају. Паради је присуствовао и шеф делгације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт који је поздравио матуранте и захвалио се на њиховом учешћу на паради толеранције и љубави која је део великог европског пројекта.

После традиционалног матурантског плеса у галерији Србија одржан је Сајам пројеката које финансира Европска унија – “ЕУ и Србија на делу”.

Догађај организује Делегација Европске уније у Србији, у сарадњи са Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије, Информационим центром ЕУ у Београду и ЕУ Инфо Кутком из Ниша.

У простору галерије “Србија” представљени су различити сектори које је ЕУ финансирала у Србији – здравство, образовање, социјална заштита, култура, медији и цивилно друштво, локални развој, иновације и конкурентност као и програм прекограничне сарадње.

You may also like...