Niš i dijaspora

150515-dijaspora-i-nis

Kancelarija za saradnju sa dijasporom Službe za poslove Gradonačelnika Grada Niša organizovala je skup u Gradskoj kući na temu „Niš i dijaspora“, tom prilikom su prisustvovali predstavnici srpskih udruženja u dijaspori i gradskih institucija.

Cilj skupa Niš i dijaspora, koji se organizuje drugu godinu za redom, je nalaženje zajedničkih mogućnosti za saradnju matice i dijaspore na polju kulture, obrazovanja i ekonomije.

Gostima su se obratili gradski većnik Srđan Aleksić, predstavnik Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, Vukman Krivokuća, a ispred Kancelarije za saradnju sa dijasporom Grada Niša Bojana Pejčić.

Tom prilikom gosti iz Rumunije, Austrije, Švajcarske, Francuske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine su ukratko predstavili svoja udruženja, dali pedloge za buduće projekte i izneli probleme sa kojima se susreću naši ljudi u dijaspori. Takođe, predstavnici gradskih institucija su prezentovali svoj rad i aktivnosti, te uspostavili potencijalne partnerske odnose sa gostima.