1

Ниш и дијаспора

150515-dijaspora-i-nis

Канцеларијa за сарадњу са дијаспором Службе за послове Градоначелника Града Ниша организовала је скуп у Градској кући на тему „Ниш и дијаспора“, том приликом су присуствовали представници српских удружења у дијаспори и градских институција.

Циљ скупа Ниш и дијаспора, који се организује другу годину за редом, је налажење заједничких могућности за сарадњу матице и дијаспоре на пољу културе, образовања и економије.

Гостима су се обратили градски већник Срђан Алексић, представник Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова, Вукман Кривокућa, а испред Канцелaрије за сарадњу са дијаспором Града Ниша Бојана Пејчић.

Том приликом гости из Румуније, Аустрије, Швајцарске, Француске, Мађарске, Македоније, Босне и Херцеговине су укратко представили своја удружења, дали педлоге за будуће пројекте и изнели проблеме са којима се сусрећу наши људи у дијаспори. Такође, представници градских институција су презентовали свој рад и активности, те успоставили потенцијалне партнерске односе са гостима.