130. Sednica Gradskog veća

Gradska kuća

Na današnjoj 130. Sednici Gradskog veća Grada Niša, kojom je predsedavao gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić usvojeno je Rešenje o utvrđivanju Predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Niša za 2015. godinu. Ovim rebalansom iznos budžeta biće 11 milijardi 878 hiljada dinara sa ukupnim uvećanjem od 11,04 odsto.

U oblasti infrastrukturne izgradnje usvojeno je rešenje o utvrđivanju predloga programa o izmenama i dopunama programa uređivanja građevinskog zemljišta i izgradnje sa finansijskim planom za 2015. godinu kao i komunalne infrastrukture javnog zemljišta gradskog i seoskog područja sa finansijskim planom za 2015. godinu.

Gradsko veće usvojilo je i predlog plana generalne regulacije područja Gradske opštine Niška Banja – druga faza kao i predlog plana generalne regulacije Gradske opšti ne Pantelej treća faza – istok.

Na današnjoj sednici doneto je i rešenje o utvrđivanju Predloga odluke o usvajanju Ugovora o osnivanju Regionalnog privrednog društva za komunalnu delatnost “Niški region” d.o.o. Niš Gradsko veće dalo je i saglasnost na priključenje na javni vodovod Grada Niša i vodosnabdevanje naseljenih mesta Knežice, Perutine, Ćurline i Belotinca, i rekonstrukciju i izgradnju dela regionalnog vodovodnog sistema Pusta reka i konekcije sa niškim vodovodnim sistemom. Na ovaj način ispunjeno je ranije dato obećanje meštanima ovih sela da će se problem vodovodno-kanlizacione mreže biti rešen u hitnom postupku.