Ambasador Kraljevine Švedske u Nišu

image_pdfimage_print

150430-ambasador-svedska

Švedskog ambasadora u Srbiji Kristera Aspa ugostio je gradonačelnik Niša prof. Dr Zoran Perišić u Gradskoj kući. Na sastanku je bilo reči o trenutnoj situaciji u gradu i tom prilikom Gradonačelnik se zahvalio na dosadšnjoj podršci i saradnji, upoznao ambasadora sa situacijom u gradu i izrazio nadu da će i buduća saradnja sa Amabasadom Kraljevine Švedske biti uspešnija. Nakon sastanka Ambasador i Gradonačelnik pristustvovali su konferenciji “AJ SI TI”, koja se održala u bioskopu “Kupina”. Konferencija “AJ SI TI” ima za cilj i promociju Informaciono-komunikacionih tehnologija i kreativnih industrija, kao faktora razvoja privrede i samozaposlenosti.

Informaciono-komunikacione tehnologije su zanimanje budućnosti, poručeno je na konferenciji “AJ SI TI”. Konferenciju je organizovalo udruženje “Mladi ambasadori” u saradnji sa švedskim kompanijama koje posluju u Nišu. Preko 300 učesnika imalo je prilike da se upozna sa najnovijim trendovima iz ovog sektora.

Preko sto firmi i “frilensera” posluje u IKT sektoru u Nišu. Ovo je zanimanje budućnosti, jer niko ko se bavi ovim poslom ne mora da napusti svoj grad, što mladima daje mogućnost da ostanu u svom gradu I na najbolji način prezentuju svoj grad bilo gde u svetu, rekao je Gradonačelnik na konferenciji.

Možda Vas zanima i sledeće...