Амбасадор Краљевине Шведске у Нишу

image_pdfimage_print

150430-ambasador-svedska

Шведског амбасадора у Србији Кристера Аспа угостио је градоначелник Ниша проф. Др Зоран Перишић у Градској кући. На састанку је било речи о тренутној ситуацији у граду и том приликом Градоначелник се захвалио на досадшњој подршци и сарадњи, упознао амбасадора са ситуацијом у граду и изразио наду да ће и будућа сарадња са Амабасадом Краљевине Шведске бити успешнија. Након састанка Амбасадор и Градоначелник пристуствовали су конференцији “АЈ СИ ТИ”, која се одржала у биоскопу “Купина”. Конференција “АЈ СИ ТИ” има за циљ и промоцију Информационо-комуникационих технологија и креативних индустрија, као фактора развоја привреде и самозапослености.

Информационо-комуникационе технологије су занимање будућности, поручено је на конференцији “АЈ СИ ТИ”. Конференцију је организовало удружење “Млади амбасадори” у сарадњи са шведским компанијама које послују у Нишу. Преко 300 учесника имало је прилике да се упозна са најновијим трендовима из овог сектора.

Преко сто фирми и “фриленсера” послује у ИКТ сектору у Нишу. Ово је занимање будућности, јер нико ко се бави овим послом не мора да напусти свој град, што младима даје могућност да остану у свом граду И на најбољи начин презентују свој град било где у свету, рекао је Градоначелник на конференцији.

You may also like...