Nagrada “Kapetan Miša Anastasijević”

image_pdfimage_print

150408-nagrada-anastasijevic

Na svečanoj dodeli prestižnog priznanja Kapetan Miša Anastasijević, održanoj u Matici Srpskoj u Novom Sadu, dominirale su Nišlije.

Od dvadesetak nagrada za najviša dostignuća u privrednim i društvenim delatnostima, tri su pripala najuspešnijim kompanijama i pojedincima iz Niša.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić dobitnik je nagrade Kapetan Miša Anastasijević, za doprinos u razvoju lokalne samouprave.

“Zaista prija i lepo je da neko prati i vrednuje vaš rad. naravno da predstavlja teret na neki način i obavezu, da pokušate da budete bolji nego što ste bili. Obrazloženje nagrade mi je na neki način podiglo moral. Jer, ne radi se o jednoj oblasti mog života – pomenuta je i Stalna konferencija gradova i opština, zatim moj rad kao lekara i profesora, a i oblast mog rada kao gradonačelnika. Nagrade su tu da vam pokažu da se vaš rad prati pre svega očima javnosti, i očima stručne javnosti. Biti u društvu sa ovako uspešnim ljudima zaista je nešto što vašem radu daje poseban pečat i poseban kvalitet. Zahvaljujem Zadužbini Miše Anastasijevića na ovoj nagradi i sigurno da će mi dati energije i snage da uložim još više vremena, snage i znanja, da u svim oblastima svog života pomognem svojim sugrađanima kao gradonačelnik, da nastavim da se bavim svojim osnovnim zanimanjem kao lekar, kardiolog i da nastavim svoj društveno koristan rad i politički rad kao predsednik Stalne konferencije gradova i opština, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić, nakon primanja nagrade.

Možda Vas zanima i sledeće...