ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО 2015 – Гласање за пристигле пројекте

image_pdfimage_print

150225-nis-zajednicizajedno

У оквиру овогодишњег Конкурса “Заједници заједно”, а у циљу подизања самог Конкурса на виши ниво, као и у циљу укључивања шире локалне заједнице у одабир пројеката за финансирање, ове године је уведена новина у самом гласању, тзв. “трећи глас”, односно глас локалног становништва.

Становништво има могућност да гласа за пројекат који им се највише допада и за који сматра да је од значаја за локалну заједницу преко посебне апликације на сајту www.nis.eu.

О избору пројеката одлучује комисија, коју чине представници НИС-а, локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница. Гласови становништва ће се такође рачунати при доношењу коначне одлуке о пројектима који ће бити финансирани, а апликација за гласање се налази на следећем линку: zajednicizajedno.nis.eu/glasanje.

Гласање за пројекте је почело 07.04.2015. у 09,00 и траје до 15.04.2015. до 16,00 часова.

НИС већ седму годину заредом спроводи програм подршке локалној заједници, на који могу да се пријаве установе и непрофитна удружења са пројектима из области спорта, културе, науке, заштите животне средине и помоћи социјално угроженим категоријама.

Од 2009. године НИС је реализовао више од 600 пројеката који су одабрани са циљем да допринесу побољшању свакодневног живота у локалној заједници. У ове пројекте НИС је до сада уложио готово 800 милиона динара.

За протеклих шест година, у пројекте на територији Града Ниша уложено је 60 милиона динара, а од када се средства расподељују путем Јавног конкурса “Заједници заједно”, кроз програм је подржано преко 30 пројеката.

You may also like...