ZAJEDNICI ZAJEDNO 2015 – Glasanje za pristigle projekte

image_pdfimage_print

150225-nis-zajednicizajedno

U okviru ovogodišnjeg Konkursa “Zajednici zajedno”, a u cilju podizanja samog Konkursa na viši nivo, kao i u cilju uključivanja šire lokalne zajednice u odabir projekata za finansiranje, ove godine je uvedena novina u samom glasanju, tzv. “treći glas”, odnosno glas lokalnog stanovništva.

Stanovništvo ima mogućnost da glasa za projekat koji im se najviše dopada i za koji smatra da je od značaja za lokalnu zajednicu preko posebne aplikacije na sajtu www.nis.eu.

O izboru projekata odlučuje komisija, koju čine predstavnici NIS-a, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica. Glasovi stanovništva će se takođe računati pri donošenju konačne odluke o projektima koji će biti finansirani, a aplikacija za glasanje se nalazi na sledećem linku: zajednicizajedno.nis.eu/glasanje.

Glasanje za projekte je počelo 07.04.2015. u 09,00 i traje do 15.04.2015. do 16,00 časova.

NIS već sedmu godinu zaredom sprovodi program podrške lokalnoj zajednici, na koji mogu da se prijave ustanove i neprofitna udruženja sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama.

Od 2009. godine NIS je realizovao više od 600 projekata koji su odabrani sa ciljem da doprinesu poboljšanju svakodnevnog života u lokalnoj zajednici. U ove projekte NIS je do sada uložio gotovo 800 miliona dinara.

Za proteklih šest godina, u projekte na teritoriji Grada Niša uloženo je 60 miliona dinara, a od kada se sredstva raspodeljuju putem Javnog konkursa “Zajednici zajedno”, kroz program je podržano preko 30 projekata.

Možda Vas zanima i sledeće...