Спортска опрема за кошаркаше гимназије “Стеван Сремац”

image_pdfimage_print

150408-stevan-sremac-sport

У Градској кући данас је уручена спортска опрема члановима кошаркашког тима гимназије “Стеван Сремац” коју је Град Ниш обезбедио за званичне шампионе Србије у кошарци у конкуренцији средњих школа. Нишки гимназијалци учествоваће на светском првенству средњих школа у кошарци које се крајем априла одржава у Француској. Опрему је у име Града уручио градоначелник проф. др Зоран Перишић, који је овом приликом пожелео пуно успеха нишким гимназијалцима на завршном турниру.

Такмичење у групама стартује 18. априла, а два дана касније на програму је осмина финала.

Нишлије ће првог дана такмичења од 9 сати играти против екипе из Естоније у оквиру групе “Ф”, а онда ће се од 15: 30 сати састати са тимом из Камеруна. Сутрадан “Стеван Сремац” игра против школске екипе са Косова. Тај меч је на програму од 13 сати.

Гимназијалци “Сремца” су као прваци Србије обезбедили пласман на Светско првенство. Слободан дан биће 21. априла, а већ дан након тога наставиће се првенство мечевима четвртфинала. Полуфинала су заказана за 23. април, а дан касније и финале и свечана церемонија затварања.

Србија брани бронзану медаљу коју је пре две године на Кипру освојила Спортска гимназија из Београда. Наша земља је на шампионату 2009. године освојила сребрну медаљу коју је донела Књажевачка гимназија, а две године пре тога бронзану медаљу освојила је Гимназија “Борислав Петров Браца” из Вршца.

You may also like...