1

Спортска опрема за кошаркаше гимназије “Стеван Сремац”

150408-stevan-sremac-sport

У Градској кући данас је уручена спортска опрема члановима кошаркашког тима гимназије “Стеван Сремац” коју је Град Ниш обезбедио за званичне шампионе Србије у кошарци у конкуренцији средњих школа. Нишки гимназијалци учествоваће на светском првенству средњих школа у кошарци које се крајем априла одржава у Француској. Опрему је у име Града уручио градоначелник проф. др Зоран Перишић, који је овом приликом пожелео пуно успеха нишким гимназијалцима на завршном турниру.

Такмичење у групама стартује 18. априла, а два дана касније на програму је осмина финала.

Нишлије ће првог дана такмичења од 9 сати играти против екипе из Естоније у оквиру групе “Ф”, а онда ће се од 15: 30 сати састати са тимом из Камеруна. Сутрадан “Стеван Сремац” игра против школске екипе са Косова. Тај меч је на програму од 13 сати.

Гимназијалци “Сремца” су као прваци Србије обезбедили пласман на Светско првенство. Слободан дан биће 21. априла, а већ дан након тога наставиће се првенство мечевима четвртфинала. Полуфинала су заказана за 23. април, а дан касније и финале и свечана церемонија затварања.

Србија брани бронзану медаљу коју је пре две године на Кипру освојила Спортска гимназија из Београда. Наша земља је на шампионату 2009. године освојила сребрну медаљу коју је донела Књажевачка гимназија, а две године пре тога бронзану медаљу освојила је Гимназија “Борислав Петров Браца” из Вршца.




ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО 2015 – Гласање за пристигле пројекте

150225-nis-zajednicizajedno

У оквиру овогодишњег Конкурса “Заједници заједно”, а у циљу подизања самог Конкурса на виши ниво, као и у циљу укључивања шире локалне заједнице у одабир пројеката за финансирање, ове године је уведена новина у самом гласању, тзв. “трећи глас”, односно глас локалног становништва.

Становништво има могућност да гласа за пројекат који им се највише допада и за који сматра да је од значаја за локалну заједницу преко посебне апликације на сајту www.nis.eu.

О избору пројеката одлучује комисија, коју чине представници НИС-а, локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница. Гласови становништва ће се такође рачунати при доношењу коначне одлуке о пројектима који ће бити финансирани, а апликација за гласање се налази на следећем линку: zajednicizajedno.nis.eu/glasanje.

Гласање за пројекте је почело 07.04.2015. у 09,00 и траје до 15.04.2015. до 16,00 часова.

НИС већ седму годину заредом спроводи програм подршке локалној заједници, на који могу да се пријаве установе и непрофитна удружења са пројектима из области спорта, културе, науке, заштите животне средине и помоћи социјално угроженим категоријама.

Од 2009. године НИС је реализовао више од 600 пројеката који су одабрани са циљем да допринесу побољшању свакодневног живота у локалној заједници. У ове пројекте НИС је до сада уложио готово 800 милиона динара.

За протеклих шест година, у пројекте на територији Града Ниша уложено је 60 милиона динара, а од када се средства расподељују путем Јавног конкурса “Заједници заједно”, кроз програм је подржано преко 30 пројеката.