Отворен сајам туризма

image_pdfimage_print

150402-sajam-turizma

У Нишу је данас отворен 16. сајам туризма. Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић отворио је сајам који ове године посетиоцима отвара врата са слоганом “Добродошли У Ниш, мерак нема цену”.

Градоначелник је отварајући сајам рекао “да је свет као књига, па је онај ко не путује прочитао само једну страну. Туризам као привредна грана представља значајан сегмент у развоју сваке државе или регије, па је и наша жеља да кроз промовисање сопствених потенцијала постанемо пожељна дестинација код бројних туриста. Историјско наслеђе, богата културна ризница, али и предуслови за развој адреналинског и концертног туризма важни су адути овог града које можемо да понудимо туристима.

Наша је жеља да град Ниш представимо у правом светлу, да је ово град добрих домаћина и гостопримљивих људи који једнако цене сопствену али и традицију других народа. Можда нисмо претерано богати осмишљеним садржајима, али природа, традиција и људи су наши велики адути у привлачењу туриста”, рекао је грдаоначелник.

Сајам у Нишу окупља велики број излагача из земље и иностранства који ће своју туристичку понуду представити Нишлијама у наредних неколико дана.

You may also like...