1

Отворен сајам туризма

150402-sajam-turizma

У Нишу је данас отворен 16. сајам туризма. Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић отворио је сајам који ове године посетиоцима отвара врата са слоганом “Добродошли У Ниш, мерак нема цену”.

Градоначелник је отварајући сајам рекао “да је свет као књига, па је онај ко не путује прочитао само једну страну. Туризам као привредна грана представља значајан сегмент у развоју сваке државе или регије, па је и наша жеља да кроз промовисање сопствених потенцијала постанемо пожељна дестинација код бројних туриста. Историјско наслеђе, богата културна ризница, али и предуслови за развој адреналинског и концертног туризма важни су адути овог града које можемо да понудимо туристима.

Наша је жеља да град Ниш представимо у правом светлу, да је ово град добрих домаћина и гостопримљивих људи који једнако цене сопствену али и традицију других народа. Можда нисмо претерано богати осмишљеним садржајима, али природа, традиција и људи су наши велики адути у привлачењу туриста”, рекао је грдаоначелник.

Сајам у Нишу окупља велики број излагача из земље и иностранства који ће своју туристичку понуду представити Нишлијама у наредних неколико дана.




Шалтер за особе са инвалидитетом

150402-salter-osi

У Градском услужном центру у приземљу зграде Градске управе, у улици Николе Пашића 24, данас су отворена 2 шалтера намењена искључиво особама са инвалидитетом.

Ова два шалтера, сада су у потпуности прилагођена за пружање услуга свим категорија особа са инвалидитетом, при чему је један посебно намењен лицима у инвалидским колицима.

Адаптација шалтера урађена је са циљем да се овој категорији наших суграђана олакша приступ градским службама, а резултат је недавног састанка представника удружења “Драгана Родић” са председником Скупштине града проф. др Милетом Илићем, на коме је покренута иницијатива за адаптацију ових наменских шалтера.




Постигнут договор са ЈКП Горица

150402-gorica

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић одржао је састанак са менаџментом и представницима синдиката ЈКП Горица. На састанку је постигнут договор да Град Ниш до уторка уплати “Горици” 5 милиона динара како би се исплатиле зараде радницима за јануар месец и наставило нормално функционисање предузећа.

Договорено је и да се наставе разговори како би се пронашло дугорочно системско решење за функционисање и рад ЈКП Горица.

Град је обећао и подршку Горици приликом узимања кредита код пословних банака како би се санирали дугови из претходног периода који датирају још из периода 2010. и 2011. године и на тај начин обезбедио нормалан рад овог предузећа.

Представници синдиката ЈКП Горица изјавили су после састанка да су веома задовољни резултатима разговора са градоначелником и да ће бити обустављени протести радника овог предузећа.