Prijem đaka gimanzije “Svetozar Marković” i “Valuas” koledža iz Holandije

image_pdfimage_print

150401-svetozar-markovic-01

Učenici “Valuas” koledža iz Holandije ponovo su gosti đaka niške gimnazije “Svetozar Marković”. Saradnja traje već pet godina, a pored rada u debatnim klubovima proširena je i u oblasti prirodnih nauka, tako da će đaci iz Holandije svoje radove izložiti i na manifestaciji “Nauk nije bauk”.

Ovoga puta Holanđani su u Niš doputovali sa tri različita tima. U prvom su oni čija je opsesija nauka, drugi učestvuju u debatama, dok su u trećem oni naklonjeniji baletu.

Razmena iskustava umnogome je promenila pristup učenju niških đaka.

Ideja festivala “Nauk nije bauk”, gde će svojim radovima iz oblasti robotike učestvovati i đaci iz Holandije i jeste da se na jednom mestu okupe mladi iz Niša, Srbije i ostalih zemalja.

U ime grada dobrodošlicu gostima poželeo je gradski većnik Milan Pešić.

Baletska predstava gostiju iz zemlje lala zakazana je za sutra u 18 sati u Narodnom pozorištu, gde će ulaz biti besplatan. To će biti uvod u festival “Nauk nije bauk”, koji će na Elektronskom fakultetu biti održan 3. i 4. aprila. Naredne godine niški gimnazijalci uzvratiće posetu Holanđima, za koje ih pored saradnje, vezuju i prijateljstva za ceo život.

Možda Vas zanima i sledeće...