Pres konferencija u Gradskoj kući

image_pdfimage_print

Povodom aktuelnih dešavanja vezanih za rad Narodne kuhinje i JKP Gorica, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković održao je konferenciju za novinare u Gradskoj kući.

Narodna kuhinja pauziraće sa radom u periodu od prvog do desetog aprila zbog kašnjenja tendera, a zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, pozvao je na odgovornost načelnicu Uprave za dečiju i socijalnu zaštitu Mirjanu Popović zbog neažurnosti u radu usled čega nije na vreme raspisan tender za izbor preduzeća koje će pripremati hranu za oko 800 korisnika narodne kuhinje u Nišu. Prema njegovim rečima on će predložiti gradonačelniku da zajedno sa koalicionim partnerima na sednici gradskog veća iniciraju smenu Mirjane Popović.

Korisnici Narodne kuhinje dobiće po 25 kilograma brašna i 5 konzervi mesnog nareska u zamenu za tople obroke. Svi koji imaju bonove treba da se jave Centru za socijalni rad gde će dobiti potvrdu da mogu da preuzmu paket iz Crvenog krsta. U ovoj organizaciji očekuju da podela kuvanih obroka bude normalizovana sredinom meseca.

Komentarišući protest zaposlenih u JKP Gorica koji su se danas okupili ispred Gradske kuće, Slavković je rekao da je kašnjenje u isplati zarada zaposlenima u ovom preduzeću rezultat neodgovornosti menadžmenta koji u prva dva meseca ove godine nije dostavio program rada Gradskom veću.

Prema njegovim rečima ključni problem u radu “Gorice” je to što se 80 odsto sredstava namenjenih ovom preduzeću troši na zarade zaposlenih, pri čemu Grad finansira ovo preduzeće sa 67 odsto od ukupnih sredstava kojima raspolaže JKP Gorica. Veliki broj zaposlenih posebno u sektoru kancelarijskog poslovanja ovog preduzeća veliki je problem, jer se sredstva koja koristi JKP Gorica uglavnom koriste za isplatu zarada rekao je zamenik gradonačelnika.

Možda Vas zanima i sledeće...