Прес конференција у Градској кући

image_pdfimage_print

Поводом актуелних дешавања везаних за рад Народне кухиње и ЈКП Горица, заменик градоначелника Љубивоје Славковић одржао је конференцију за новинаре у Градској кући.

Народна кухиња паузираће са радом у периоду од првог до десетог априла због кашњења тендера, а заменик градоначелника Љубивоје Славковић, позвао је на одговорност начелницу Управе за дечију и социјалну заштиту Мирјану Поповић због неажурности у раду услед чега није на време расписан тендер за избор предузећа које ће припремати храну за око 800 корисника народне кухиње у Нишу. Према његовим речима он ће предложити градоначелнику да заједно са коалиционим партнерима на седници градског већа иницирају смену Мирјане Поповић.

Корисници Народне кухиње добиће по 25 килограма брашна и 5 конзерви месног нареска у замену за топле оброке. Сви који имају бонове треба да се јаве Центру за социјални рад где ће добити потврду да могу да преузму пакет из Црвеног крста. У овој организацији очекују да подела куваних оброка буде нормализована средином месеца.

Коментаришући протест запослених у ЈКП Горица који су се данас окупили испред Градске куће, Славковић је рекао да је кашњење у исплати зарада запосленима у овом предузећу резултат неодговорности менаџмента који у прва два месеца ове године није доставио програм рада Градском већу.

Према његовим речима кључни проблем у раду “Горице” је то што се 80 одсто средстава намењених овом предузећу троши на зараде запослених, при чему Град финансира ово предузеће са 67 одсто од укупних средстава којима располаже ЈКП Горица. Велики број запослених посебно у сектору канцеларијског пословања овог предузећа велики је проблем, јер се средства која користи ЈКП Горица углавном користе за исплату зарада рекао је заменик градоначелника.

You may also like...