1

125. седница Градског већа

Градска кућа у Нишу

Градско веће дало је на 125. седници сагласност на ранију одлуку Градске топлане о поскупљењу грејања за 24 одсто за варијабилни део, док је фиксни део остао непромењен.

Градско веће је и формално усвојило решење о поскупљењу цене грејања, узроковане поскупљењем цене природног гаса. То, међутим, не значи да Градска топлана неће морати да направи извесне компромисе, како би изашла у сусрет суграђанима чије је незадовољство висином рачуна за грејање из месеца у месец све веће.

Град Ниш покушава да нађе компромисно решење које не би подразумевало потпуно искључење корисника са даљинског грејања, већ повољнију варијанту за потрошаче, рекао је заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић. Он је додао и да плате у Градској топлани морају да се смање, иако новац предвиђен за зараде запослених у овом јавно-комуналном предузећу има тек незнатан удео у рачунима за грејање, напомиње Славковић.

Плате запослених у топлани, како је речено на Градском већу, утичу са 9% на дуговања “Југоросгасу”. Удео цене енергента износи чак више од 70%. Упркос овим бројкама, неоподно је, према речима заменика градоначелника, срезати број запослених у овом јавно-комуналном предузећу.

На седници градског већа усвојени су планови рада ЈКП “Горица” чиме су се стекли услови за исплату заосталих зарада запосланима у том предузећу.

За неуговорене стоматологе у Дому здравља, Хитној помоћи и Студентској поликлиници град ће издвојити 20, 4 милиона динара, што је привремено решење док се Република не укључи у решавање овог проблема.