Konferencija za novinare gradonačelnika Niša

image_pdfimage_print

Reagujući na saopštenje izdato od strane Lokalnog antikorupcijskog foruma u kojem se navodi da je doček Nove godine građane Niša koštao 2,5 miliona, a ne 1,5 miliona kako je saopšteno medijima, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić je rekao:

“I dalje tvrdim da je koncert Gorana Bregovića i “Orkestra za svadbe i sahrane” grad koštao 1,5 milion dinara i to zbog činjenice da je gradska opština Medijana već zakazala proslavu 13. januara sa određenim brojem bendova, koji su nakon toga uz dogovor sa opštinom prebačeni da budu predgrupe koncertu Gorana Bregovića. Za organizaciju dešavanja uključujući i vatromet opština Medijana je već ranije sprovela javnu nabavku kao što je poznato i za to izdvojila oko milion dinara. Grad je platio troškove produkcije koncerta, ozvučenje, tehničku podršku i hotelski smeštaj za 11 članova orkestra, a naknadno je plaćen i PDV od oko 50 hiljada dinara. Bez učešća opštine Medijana grad je proslavu 13. januara-Nove godine platio 1,5 miliona dinara. Medijana je imala svoju sopstvenu javnu nabavku nedeljama unapred, pre nego što smo uopšte znali da će Bregović održati koncert u Nišu. Bregović se odrekao honorara, ali nije mogao da stane na trg i peva bez bine, bez ozvučenja, bez svega ostalog”.

Gradonačelnik Perišić je odgovarajući na prozivke da je ugovor sačinjen dan nakon održanog koncerta rekao da je “prvobitno sačinjen ugovor koji je za titulara imao Kancelariju za mlade, ali se ispostavilo da to zakonom nije dozvoljeno. Zbog toga je sačinjen novi ugovor gde se Grad Niš javlja kao titular potpisanog dokumenta pa je i ugovor potpisan dan nakon održanog koncerta“.

Gradonačelnik Perišić je predstavnicima Lokalnom antikorupcijskog foruma javno ponudio da mogu da izaberu poslovni prostor koji god žele, a da je u vlasništvu grada, kako bi se preselili i prevazišli problem neuslovnog prostora za rad u kome već više meseci nema struje, ni grejanja zbog neplaćenih računa predhodnih korisnika lokala u Kalči.

“Grad nema zakonskih mogućnosti da izmiri račun za struju za pomenuti lokal, jer je ugovor sa EDN-om sklopio predhodni zakupac pa grad u njegovo ime ne može dug da izmiri. To nije slučaj samo sa ovim lokalom u vlasništvu grada. Zato javno pozivam ljude iz LAF-a da sa načelnikom Uprave za imovinu pronađu lokal u vlasništvu grada koji nije opterećen dugovanjima i presele se u njega”, rekao je gradonačelnik Perišić.

Možda Vas zanima i sledeće...