Хируршка секција у Нишу

image_pdfimage_print

150327-hirurska-sekcija

Данас је на нишком медицинском факултету одржан скуп Хируршке секције Србије у организацији Војне Болнице у Нишу. Од 1950. године када је основана секција из области хирургије па до данас, сведоци смо убрзаног развоја ове изузетно важне медицинске гране и примене нових модерних процедура које у многоме хируршке интервенције чине прецизнијим и прихватљивијим за самог пацијента.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић пожелео је добродошлицу учесницима скупа и рекао да је “основни задатак хирургије да продужи живот и у било којим условима помогне оболелом или повређеном. У зависности од услова окружења, на медицинским радницима је да се пацијенту пружи адекватна помоћ без обзира на услове који су у окружењу”.

И поред великог напретка науке и сталних преображаја које је трпела хирургија, као медицинска дисциплина још увек опстаје основно тројство: пацијент коме је угрожен живот, повреда и болест који су разлог угрожености и хирург који ће одабраном вештином одстранити болест и продужити живот.

Хируршка секција даје велики допринос развоју ове медицинске гране у Србији и верујем да оваква окупљања помажу да се размене искуства и дође до нових значајних сазнања.

У раду секцију учествује велики број еминентних хирурга из целе земље, који ће у овом приликом моћи да размене своја искуства и учествују на стручним предавањима.

You may also like...