Сат за нашу планету

image_pdfimage_print

150326-wwf-sat-za-planetu

У протеклих осам година, Сат за нашу планету је из симболичног гашења светала у Сиднеју прерастао у највећу светску иницијативу која укључује стотине милиона људи у више од 7.000 градова из 163 земље.

Акција под називом “Сат за нашу планету” биће обележена у Нишу у суботу 28.03.2015. године са почетком у 20:00 часова у амфитеатру на нишавском кеју. Припремљен је пригодни програм, плесни и хорски наступи, нишки бендови и други, док је само гашење светала предвиђено за термин од 20:30 – 21:30 часова. Активности ће бити реализоване од стране Града Ниша, ОЦД Простор – ЦЕМ, бројних организација цивилног друштва, градских општина, јавних и приватних предузећа, као и бројних школа.

Сат за нашу планету је глобална кампања у коју се укључују појединци, организације, институције и компаније са циљем да пошаљу снажну поруку да је могуће нешто предузети по питању ублажавањапоследица климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете исвих нас који на њој живимо.

Одлуке, активности и неактивности људске врсте током следеће деценије одредиће судбинуцелокупног живог света планете Земље. Широм света, биодиверзитети природна станишта нестају брже него икад. Главни разлог за то је људски фактор – нерационално коришћење природних ресурса брже него што се они могу обновити, као и загађивање и мењање природних станишта и мењање климе читаве планете.

Ово уништава екосистеме који снабдевају и нас и целокупан живи свет пијаћом водом, храном, чистим ваздухом, итд. Милиони људи, како у богатим тако и у сиромашним земљама, већ осећају последице – несигурност по питању безбедности хране и воде, чешћу појаву природних катастрофа и болести. Ако оваконаставимо, ствари могу постати много лошије. Наша планета је достигла критичну тачку. С тим у вези, позивамо вас да дате свој допринос гашењем светала и присуствујете акцији.

You may also like...