Размена ученика

image_pdfimage_print

150326-razmena

Правно-пословна школа наставља са пројектом размене ученика започетим још 2009. године, па је осамнаесторо ђака из немачког Форцхајма од понедељка у нашем граду. Немачки средњошколци су, осим историјских знаменитости, посетили и Градску кућу, где су им добродошлицу пожелели и челници града.

Да млади, независно од културних и просторних разлика, имају слична интересовања и размишљања, а да су разлике управо оно што их спаја, још једном су доказали нишки и немачки средњошколци. Осамнаесторо ђака из Форцхајма ове недеље део су нишких породица.

Пројекат размене ученика постоји већ 4 године. Створио је много немачко – српских пријатељстава и пружио младима прилику да упознају културе, градове и животе својих вршњака. Правно-пословна школа Ниш је једна од првих школа у Србији које су створиле оваква пријатељства и својим ђацима омогућиле оваква искуства.

Гостима су добродошлицу данас је пожелео у име Градоначелника, и у своје лично име ресорни већник за омладину Милан Пешић, где је и одговарао на питања знатижељних средњошколаца о животу младих у граду на Нишави.

Немачки средњошколци ће се у Нишу задржати до петка, а ученици Правно-пословне школе своје кофере паковаће следећег пролећа.

You may also like...