124. sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print

Gradska kuća u Nišu

Gradsko veće je na današnjoj 124. sednici usvojilo Zaključak kojim se predlaže Gradonačelniku, da u ime Grada Niša, da izjave Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije o spremnosti Grada Niša da učestvuje sopstvenim sredstvima, u postupku dodele sredstava namenjenih stvaranju i poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica na njihovoj teritoriji, kroz nabavku paketa građevinskog materijala i da angažuje svoje stručne službe u cilju uspešne realizacije pomoći. Grad će u ovom projektu učestvovati sa 10 odsto ili 550.000 dinara.

Na sednici veća usvojen je i program dezinsekcije na teritoriji Grada Niša za ovu godinu koji podrazumeva primenu mera za sprečavanje širenja zaraznih bolesti kroz uništavanje krpelja, bubašvaba i komaraca. Usvojen je zaključak kojim se predlaže gradonačelniku da odobri finansiranje programa dezinsekcije.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao je da je situacija sa pojavom podzemnih voda u industrijskoj zoni Međurovo izuzetno ozbiljna i da je ugroženo poslovanje privrednih subjekata poput “Jure” i “Dajteha”. Elektrodistribucija je posle intervencije grada pustila struju preduzeću “Fripak” gde su stacionirane pumpe za odvod vode, što će donekle ublažiti situaciju.

Prema rečima zamenika gradonačelnika potrebno je trajno rešenje za ovaj deo grada kada je u pitanju zaštita od podzemnih voda kroz izgradnju odvodnih postrojenja i ideja je da se ovaj problem reši kroz kapitalne investicije. Problem postoji i u Novom selu, ali je kako je rekao zamenik gradonačelnika veliki broj kuća ovde izgrađen na močvarnom zemljištu bez adekvatne dozvole i da veliki deo odgovornosti za ovakvu situaciju snosi građevinska inspekcija koja nije dovoljno ažurno radila svoj posao.

Možda Vas zanima i sledeće...