1

Ванредна прес конференција

150309-tk-radnicki

На ванредној конференцији за новинаре у Градској кући Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић и заменик градоначелника Љубивоје Славковић изнели су новинарима чињенице везане за поступак који су пред нишким Вишим судом водили Град Ниш и тениски клуб Раднички.

Град Ниш ће поднети захтев за ревизију пресуде која је донета на штету града у корист Тениског клуба Раднички, јер је град обавезан да на име заузећа 13,5 ари за реконструкцију Јадранске улице, овом спортском колективу плати надокнаду са каматом и укупним трошковима у износу 21 милион динара. Заменик градоначелника Ниша Љубивоје Славковић сматра да је приликом доношења пресуде о надокнади за заузеће земљишта требало узети у обзир пропорционалне вредности.

Тениски клуб Раднички је 2000. године са Војском Србије склопио уговор о уступање парцеле од 2,38 хектара за шта је као надокнаду добио 375 квадрата стамбеног простора. Заменик градоначелника Љубивоје Славковић сматра да је суд требало у овом случају да досуди еквивалент.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић упутио је јавни позив директорки Завода за заштиту споменика да испита колико коришћење простора који припада ТК Раднички за потребе бувље пијаце угрожава заштитни знак града, нишку Тврђаву, која ће, како је рекао, бити предложена да се нађе на листи УНЕСКО-а, као историјски споменик светске баштине.