Vanredna pres konferencija

image_pdfimage_print

150309-tk-radnicki

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković izneli su novinarima činjenice vezane za postupak koji su pred niškim Višim sudom vodili Grad Niš i teniski klub Radnički.

Grad Niš će podneti zahtev za reviziju presude koja je doneta na štetu grada u korist Teniskog kluba Radnički, jer je grad obavezan da na ime zauzeća 13,5 ari za rekonstrukciju Jadranske ulice, ovom sportskom kolektivu plati nadoknadu sa kamatom i ukupnim troškovima u iznosu 21 milion dinara. Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković smatra da je prilikom donošenja presude o nadoknadi za zauzeće zemljišta trebalo uzeti u obzir proporcionalne vrednosti.

Teniski klub Radnički je 2000. godine sa Vojskom Srbije sklopio ugovor o ustupanje parcele od 2,38 hektara za šta je kao nadoknadu dobio 375 kvadrata stambenog prostora. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković smatra da je sud trebalo u ovom slučaju da dosudi ekvivalent.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić uputio je javni poziv direktorki Zavoda za zaštitu spomenika da ispita koliko korišćenje prostora koji pripada TK Radnički za potrebe buvlje pijace ugrožava zaštitni znak grada, nišku Tvrđavu, koja će, kako je rekao, biti predložena da se nađe na listi UNESKO-a, kao istorijski spomenik svetske baštine.

Možda Vas zanima i sledeće...