Dan žena

image_pdfimage_print

150308-dan-zena

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić čestitao je svim pripadnicama lepšeg pola Mećunarodni dan žena, koji se tradicionalno u svetu obeležava 8. marta u znak sećanja na konferenciju o ženskim pravima koja je 1910. godine na inicijativu Klare Cetkin održana u Kopenhagenu.

“Današnji dan predstavlja simbol ženske borbe, patnje i stradanja zarad sticanja prava, što je nekad bio nedostižni, zabranjeni san. Zarad tih prava mnoge žene žrtvovale su svoju slobodu i neretko svoj život. Poštovane dame, želima da vam od srca čestitam 8. mart i želim da vam svaki dan bude ovakav, ispunjen pažnjom i ljubavlju. Takođe želim da vam odam priznanje za hrabrost, borbu i vaš doprinos čovečanstvu i da se žena sagleda u svim njenim lepotama i veličini u njenoj nežnosti i u njenoj snazi”, kaže se u čestitki gradonačelnika Niša.

Povodom 8. marta međunarodnog dana žena, gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić posetio je Gerontološki centar u Nišu gde je našim najstarijim sugrađankama uz prigodne poklone čestitao praznik žena. U sali ovog centra organizovan je prigodan program uz učešće dečjeg hora i solista.

Možda Vas zanima i sledeće...