Sajam profesionalne orijentacije

image_pdfimage_print

150304-sajam

Svi srednjoškolci koji žele da se informišu o fakultetima i visokim školama u Nišu koje bi želeli da upišu, moći će to da urade na sajmu profesionalne orijentacije koji je danas otvoren na Elektronskom fakultetu.

Na štandovima će sa učenicima razgovarati savetnici sa fakulteta i viših škola, a sve u cilju, kako kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, lakšeg odlučivanja mladih za dalje obrazovanje.

Na sajam profesionalne orijentacije koje organizuje NSZ mogu da dođu svi srednjoškolci, ali su saveti najpotrebniji učenicima završnih razreda srednjih škola. Na štandovima visokoobrazovnih ustanova kako kažu organizatori, posetioci će moći da dobiju informacije o načinu upisa, studijskim grupama i obrazovnim profilima, koje će im biti od velike pomoći u opredeljivanju za dalje školovanje.

Pomoćnik gradonačelnika Niša Radan Ilić prisutvovao je otvaranju sajma.

„Grad podržava ovakve manifestacije čiji je cilj da se pomogne mladim ljudima u odabiru fakulteta. Veoma je važno da budući akademci izaberu onaj fakultet gde će moći da steknu najbolje obrazovanje, a ne da se vode praktičnim stavom kako najlakše doći do fakultetske diplome, jer znanje je moć i ovom gradu su potrebni pametni i obrazovani ljudi“, rekao je Ilić.

U NSZ navode da je ovo odličan način da se smanji suficit u određenim granama obrazovanja i poslovnim delatnostima.

Za stručne savete i konsultacije, zainteresovanima će na raspolaganju biti, pored ljudi sa fakulteta i viših škola, i stručnjaci Centra za profesionalnu orijentaciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Možda Vas zanima i sledeće...