Сајам професионалне оријентације

image_pdfimage_print

150304-sajam

Сви средњошколци који желе да се информишу о факултетима и високим школама у Нишу које би желели да упишу, моћи ће то да ураде на сајму професионалне оријентације који је данас отворен на Електронском факултету.

На штандовима ће са ученицима разговарати саветници са факултета и виших школа, а све у циљу, како кажу у Националној служби за запошљавање, лакшег одлучивања младих за даље образовање.

На сајам професионалне оријентације које организује НСЗ могу да дођу сви средњошколци, али су савети најпотребнији ученицима завршних разреда средњих школа. На штандовима високообразовних установа како кажу организатори, посетиоци ће моћи да добију информације о начину уписа, студијским групама и образовним профилима, које ће им бити од велике помоћи у опредељивању за даље школовање.

Помоћник градоначелника Ниша Радан Илић присутвовао је отварању сајма.

„Град подржава овакве манифестације чији је циљ да се помогне младим људима у одабиру факултета. Веома је важно да будући академци изаберу онај факултет где ће моћи да стекну најбоље образовање, а не да се воде практичним ставом како најлакше доћи до факултетске дипломе, јер знање је моћ и овом граду су потребни паметни и образовани људи“, рекао је Илић.

У НСЗ наводе да је ово одличан начин да се смањи суфицит у одређеним гранама образовања и пословним делатностима.

За стручне савете и консултације, заинтересованима ће на располагању бити, поред људи са факултета и виших школа, и стручњаци Центра за професионалну оријентацију Националне службе за запошљавање.

You may also like...