1

Сарадња аеродрома „Никола Тесла“ и „Константин велики“

150226-aerodrom

Представници београдског аеродрома “Никола Тесла” предали су нишком аеродрому опрему за рад и договорили се да запослени из нишке ваздушне луке буду на пракси код колега у Београду.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић и вршилац дужности нишког аеродрома “Константин Велики” Владица Ђурђановић рекли су да је ово наставак раније започете пословно-техничке сарадње са београдским аеродромом и да ће добијена опрема подићи безбедности нишког аеродрома. Контигент добијене опреме садржи возило за вучу, виљушкар, возило за одлеђивање, подметаче за авионе, 35 радио станица и друго.

Вредност помоћи београдског аеродрома нишком у последње четири године износи око 300 милиона динара у новцу и опреми, речено је на конференцији за новинаре.

Генерални директор београдског аеродрома Саша Влаисављевић је рекао да је у Ниш дошао са сарадницима и да ће данас видети шта је нишком аеродрому потребно још од опреме која би се нашла у следећој испоруци помоћи како би нишки аеродром што спремније дочекао следећу сезону.

Нискобуџетна компанија Визер крајем јуна летеће из Ниша за Малме и Базел и на нишком аеродрому очекују да за четири месеца буде превезено више од 30.000 путника.

Капацитет нишког аеродрома тренутно је 100.000 путника годишње или два лета дневно, па би тај капацитет био попуњен уколико би та нискобуџетна компанија летела током целе године.