Saradnja aerodroma „Nikola Tesla“ i „Konstantin veliki“

image_pdfimage_print

150226-aerodrom

Predstavnici beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” predali su niškom aerodromu opremu za rad i dogovorili se da zaposleni iz niške vazdušne luke budu na praksi kod kolega u Beogradu.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i vršilac dužnosti niškog aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović rekli su da je ovo nastavak ranije započete poslovno-tehničke saradnje sa beogradskim aerodromom i da će dobijena oprema podići bezbednosti niškog aerodroma. Kontigent dobijene opreme sadrži vozilo za vuču, viljuškar, vozilo za odleđivanje, podmetače za avione, 35 radio stanica i drugo.

Vrednost pomoći beogradskog aerodroma niškom u poslednje četiri godine iznosi oko 300 miliona dinara u novcu i opremi, rečeno je na konferenciji za novinare.

Generalni direktor beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević je rekao da je u Niš došao sa saradnicima i da će danas videti šta je niškom aerodromu potrebno još od opreme koja bi se našla u sledećoj isporuci pomoći kako bi niški aerodrom što spremnije dočekao sledeću sezonu.

Niskobudžetna kompanija Vizer krajem juna leteće iz Niša za Malme i Bazel i na niškom aerodromu očekuju da za četiri meseca bude prevezeno više od 30.000 putnika.

Kapacitet niškog aerodroma trenutno je 100.000 putnika godišnje ili dva leta dnevno, pa bi taj kapacitet bio popunjen ukoliko bi ta niskobudžetna kompanija letela tokom cele godine.

Možda Vas zanima i sledeće...