1

Сарадња аеродрома „Никола Тесла“ и „Константин велики“

150226-aerodrom

Представници београдског аеродрома “Никола Тесла” предали су нишком аеродрому опрему за рад и договорили се да запослени из нишке ваздушне луке буду на пракси код колега у Београду.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић и вршилац дужности нишког аеродрома “Константин Велики” Владица Ђурђановић рекли су да је ово наставак раније започете пословно-техничке сарадње са београдским аеродромом и да ће добијена опрема подићи безбедности нишког аеродрома. Контигент добијене опреме садржи возило за вучу, виљушкар, возило за одлеђивање, подметаче за авионе, 35 радио станица и друго.

Вредност помоћи београдског аеродрома нишком у последње четири године износи око 300 милиона динара у новцу и опреми, речено је на конференцији за новинаре.

Генерални директор београдског аеродрома Саша Влаисављевић је рекао да је у Ниш дошао са сарадницима и да ће данас видети шта је нишком аеродрому потребно још од опреме која би се нашла у следећој испоруци помоћи како би нишки аеродром што спремније дочекао следећу сезону.

Нискобуџетна компанија Визер крајем јуна летеће из Ниша за Малме и Базел и на нишком аеродрому очекују да за четири месеца буде превезено више од 30.000 путника.

Капацитет нишког аеродрома тренутно је 100.000 путника годишње или два лета дневно, па би тај капацитет био попуњен уколико би та нискобуџетна компанија летела током целе године.
Пријем представника аеродрома Никола Тесла

150226-gkant

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, са својим тимом састао се са представницима међународног аеродрома Никола Тесла у Градској кући. На састанку је било речи да два највећа међународна аеродрома у Србији, Никола Тесла и Константин Велики подигну сарадњу на виши ниво. Из Београда је допремљен контингент техничке опреме која ће побољшати безбедност нишког аеродрома а потписан је и Споразум о обуци свих запослених. Циљ сарадње са аеродромом Никола Тесла који прошлу сезону завршава са најбољим пословним резултатом у историји, јесте да Нишки аеродром Константин Велики буде спреман за предстојећу летњу туристичку сезону.
Насеље Никола Тесла добило обданиште „Пахуљица“

150304-obdaniste

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић отворио је обданиште „Пахуљица“ у насељу Никола Тесла које ће моћи да брине и васпитава око 265 малишана у оквиру 10 васпитних група. Радове су са по 40 милиона динара финансирали град Ниш и држава преко НИП-а. Тренутно је 130 малишана нашло своје нове другаре у овом вртићу.