Približava se istek roka za prijavu na NIS-ov konkurs „Zajednici zajedno“

image_pdfimage_print

150225-nis-zajednicizajednoKompanija NIS podseća sve građane partnerskih gradova i opština (Beograd, Novi Sad, Pančevo, Kikinda, Zrenjanin, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža , Srbobran, Čačak i Niš) da 26. februara ističe rok za prijavu na NIS-ov konkurs „Zajednici zajedno“, kojim kompanija podržava razvoj lokalnih zajednica. Svi zainteresovani mogu podneti svoje predloge putem mejla, na adresu zajednicizajedno@nis.eu ili popuniti prijavu na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.

NIS je 3. februara potpisao sporazume o saradnji sa navedenim lokalnim zajednicama u Srbiji i time nastavio da podržava inicijativu lokalnog stanovništva za poboljšanje uslova života u ovim opštinama i gradovima.

Na konkurs se mogu prijaviti ustanove i neprofitna udruženja sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama. O izboru projekta će odlučivati komisija, koju će činiti predstavnici NIS-a, lokalnih vlasti, kao i lokalne ugledne ličnosti. Od ove godine, uvodi se i glasanje lokalnog stanovništva putem interneta za projekte u njihovom gradu, tj. opštini.

Konkurs „Zajednici zajedno“ osmišljen je sa ciljem unapređenja kvaliteta života u lokalnim zajednicama u kojima kompanija ostvaruje svoju poslovnu delatnost. Kroz program podrške lokalnoj zajednici, NIS je od 2009. godine pomogao realizaciju više od 600 projekata, u koje je uloženo gotovo 800 miliona dinara.

Javni konkurs „Zajednici zajedno“ je otvoren od od 5. februara do 26. februara, a rezultati će biti objavljeni do 8. maja 2015. godine.

Možda Vas zanima i sledeće...