122. sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print

Gradska kuća u NišuNa 122. sednici Gradskog veća usvojeno je rešenje kojim Grad Niš prihvata učešće u sufinansiranju projekta treće faze Narodne kuhinje. U ovom projektu grad učestvuje sa oko 55 mliona dinara i ova sredstva namenjena su ishrani nešto manje od hiljadu najugroženijih Nišlija koji su prijavlljeni za korišćenje narodne kuhinje.

Usvojen je i program za korišćenje sredstava iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2015. godinu u iznosu od oko 144 miliona dinara. Većnici su usvojili i izveštaj o radu Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata, za ovu namenu Grad Niš je u 2014. godini izdvojio nešto preko 20 miliona dinara.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave naložilo je gradskim vlastima, da iz lokalne administracije, koja podrazumeva zaposlene i u gradskoj, ali i u opštinskim upravama, zbog racionalizacije i mera štednje, bude otpušteno 6 odsto od ukupnog broja radnika.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Ljubivoja Slavkovića, koji je predsedavao sednicom Gradskog veća, podaci pokazuju da u gradskoj upravi trentuno radi 854 radnika, od kojih je 65 na povremeno privremenim poslovima, a da je u gradskim opštinama zaposleno oko 300 ljudi, tako da računica pokazuje da je oko pedesetak radnika višak. Međutim, prema rećima zamenika Slavkovića, grad će pokušati da racionalizaciju uradi najbezbolnije što može.

Mere štednje i racionalizacija kadra predviđa i smanjenje zaposlenih u javnim preduzećima rekao je Slavković, ali ona još nisu dostavila svoje predloge, iako krajnji rok ističe za nekoliko dana.

Možda Vas zanima i sledeće...