1

У сусрет финалном турниру Купа Радивоја Кораћа

Све је спремно за финални турнир Купа Радивоја Кораћа који ће се од 19. до 22. фебруара одржати у Нишу. Град на Нишави биће сведок борбе за трофеј у најмасовнијем такмичењу рекордни 11. пут, а шести пут од кад се наши најбољи клубови надмећу за престижни пехар Жућкове левице. Рачунајући СФРЈ, СРЈ и СЦГ, ово ће бити јубиларно 50. такмичење националног Купа, тринаесто од кад носи име Куп Радивоја Кораћа. И овог пута ће се за трофеј борити осам екипа, четири из АБА (Црвена звезда Телеком, Партизан НИС, Мега Лекс и Металац Фармаком) и четири и КЛС шампионата (Константин, Вршац Swisslion, Војводина Србијагас и ФМП).

Град Ниш познат је по гостопримству, а дворана “Чаир” по изузетној атмосфери. Празник кошарке у Нишу може да почне, а најбољи нека освоји Жућкову левицу.

Раније су одређени термини одигравања свих утакмица финалног турнира Купа Радивоја Кораћа који ће се од 19. до 22. фебруара одржати у Нишу.

Први ће на терен нишке дворане “Чаир” истрчати кошаркаши Металац Фармакома и Вршца Сwисслион у чевртак 19. фебруара од 17:00 часова, док ће се истог дана од 21:00 састати Партизан НИС и Војводина Србијагас. У петак 20. фебруара најпре ће снаге одмерити Мега Лекс и ФМП (17:00), док се у вечерњем термину (21:00) састају Црвена звезда Телеком и Константин.

Полуфинални дуели играће се 21. фебруара у терминима од 18:30 и 21:00 час, док је финална утакмица Купа Радивоја Кораћа заказана за недељу 22. фебруара у 17:00 часова.