U susret finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća

image_pdfimage_print

Sve je spremno za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća koji će se od 19. do 22. februara održati u Nišu. Grad na Nišavi biće svedok borbe za trofej u najmasovnijem takmičenju rekordni 11. put, a šesti put od kad se naši najbolji klubovi nadmeću za prestižni pehar Žućkove levice. Računajući SFRJ, SRJ i SCG, ovo će biti jubilarno 50. takmičenje nacionalnog Kupa, trinaesto od kad nosi ime Kup Radivoja Koraća. I ovog puta će se za trofej boriti osam ekipa, četiri iz ABA (Crvena zvezda Telekom, Partizan NIS, Mega Leks i Metalac Farmakom) i četiri i KLS šampionata (Konstantin, Vršac Swisslion, Vojvodina Srbijagas i FMP).

Grad Niš poznat je po gostoprimstvu, a dvorana “Čair” po izuzetnoj atmosferi. Praznik košarke u Nišu može da počne, a najbolji neka osvoji Žućkovu levicu.

Ranije su određeni termini odigravanja svih utakmica finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća koji će se od 19. do 22. februara održati u Nišu.

Prvi će na teren niške dvorane “Čair” istrčati košarkaši Metalac Farmakoma i Vršca Swisslion u čevrtak 19. februara od 17:00 časova, dok će se istog dana od 21:00 sastati Partizan NIS i Vojvodina Srbijagas. U petak 20. februara najpre će snage odmeriti Mega Leks i FMP (17:00), dok se u večernjem terminu (21:00) sastaju Crvena zvezda Telekom i Konstantin.

Polufinalni dueli igraće se 21. februara u terminima od 18:30 i 21:00 čas, dok je finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća zakazana za nedelju 22. februara u 17:00 časova.

Možda Vas zanima i sledeće...