1

121. седница Градског већа

Градска кућа у НишуНа 121. седници Градског већа усвојено је решење о утврђивању предлога одлуке о изменама и допунама о буџету Града Ниша за 2015. годину, које ће се у понедељак наћи пред одборницима Скупштине града. Овим решењем предвиђа се увећање обима буџета града за 7,83 одсто који ће износити 10 милијарди и 758 милиона динара. На седници већа усвојена су и два амандмана која се односе на раније усвојену одлуку о задуживању града за рефинансирање кредита и локални економски развој и изградњу инфраструтурног система, са циљем да се убрза реализација ове одлуке и што пре распише тендер око избора пословне банке које ће граду одбрити кредите.

Градско веће усвојило је и одлуку о условима и начину снабдевања топлотном енергијом која предвиђа могућност промене цене за испоруку топлотне енергије и без претходне сагласности већа уколико дође до повећања цене енергента за више од 5 одсто. Уколико би градско веће накнадно одбило ово поскупљење цена би била коригована на наредном рачуну. Разлог за доношење овакв одлуке је слободно тржиште енергената од 2015. године које је у складу са новим законом и предвиђа да варијабилни део цене топлотне енергије прати промене у цени гаса.

Поводом извештаја о раду одмаралишта Дивљана, заменик градоначелника Љубивоје Славковић рекао је да ће “одмаралиште Дивљана опстати и град ће учинити све да санира дугове ове установе који износе око 22 милиона динара”. Према његовим речима садашњи директор не заслужује да буде на челу одмаралишта у Дивљани, а град ће ускоро поставити новог директора који ће имати дугогодишње искуство у области туризма. Иначе у буџету града предвиђено је 15 милиона динара за функционисање ове установе.