121. sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print

Gradska kuća u NišuNa 121. sednici Gradskog veća usvojeno je rešenje o utvrđivanju predloga odluke o izmenama i dopunama o budžetu Grada Niša za 2015. godinu, koje će se u ponedeljak naći pred odbornicima Skupštine grada. Ovim rešenjem predviđa se uvećanje obima budžeta grada za 7,83 odsto koji će iznositi 10 milijardi i 758 miliona dinara. Na sednici veća usvojena su i dva amandmana koja se odnose na ranije usvojenu odluku o zaduživanju grada za refinansiranje kredita i lokalni ekonomski razvoj i izgradnju infrastruturnog sistema, sa ciljem da se ubrza realizacija ove odluke i što pre raspiše tender oko izbora poslovne banke koje će gradu odbriti kredite.

Gradsko veće usvojilo je i odluku o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom koja predviđa mogućnost promene cene za isporuku toplotne energije i bez prethodne saglasnosti veća ukoliko dođe do povećanja cene energenta za više od 5 odsto. Ukoliko bi gradsko veće naknadno odbilo ovo poskupljenje cena bi bila korigovana na narednom računu. Razlog za donošenje ovakv odluke je slobodno tržište energenata od 2015. godine koje je u skladu sa novim zakonom i predviđa da varijabilni deo cene toplotne energije prati promene u ceni gasa.

Povodom izveštaja o radu odmarališta Divljana, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao je da će “odmaralište Divljana opstati i grad će učiniti sve da sanira dugove ove ustanove koji iznose oko 22 miliona dinara”. Prema njegovim rečima sadašnji direktor ne zaslužuje da bude na čelu odmarališta u Divljani, a grad će uskoro postaviti novog direktora koji će imati dugogodišnje iskustvo u oblasti turizma. Inače u budžetu grada predviđeno je 15 miliona dinara za funkcionisanje ove ustanove.

Možda Vas zanima i sledeće...