1

Посета амбасадора Аустрије

амбасадор аустрије

Aмбасадор Аустрије у Србији Његова Екселенција др Јоханес Ајгнер, посетио је Град Ниш и том приликом састао се са градоначелнииком Ниша проф. др Зораном Перишићем у Градској кући.

Амбасадор Аустрије др Ајгнер најавио је оснивање почасног конзулата ове средњоевропске државе у Нишу, који би помогао јачању пријатељских односа и створио добре основе за унапређење привредне и културне сарадње овог региона са Аустријом.

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић  подржао је идеју о оснивању почасног конзулата Аустрије у Нишу.

“Желимо да унапредимо сарадњу са пријатељском Аустријом и један од корака ка остваривању овог циља биће оснивање почасног конзулата у Нишу. Ово ће бити пети почасни конзулат у нашем граду, а приликом именовања почасног конзула руководићемо се пре свега привредним интересима града, па је реално очекивати да место почасног конзула Аустрије у Нишу заузме истакнута личност из области привреде.“ рекао је градоначелник Перишић.

20150204_120304Током разговора било је и речи о сарадњи у области ваздушног саобраћаја, јер велики број људи из овог дела Србије има рођачке или пословне везе са Аустријом, па би уколико постоји економска оправданост било веома значајно да се успостави ваздушни саобраћај из Ниша ка Бечу или евентуално престоници словачке Братислави, која се налази близу аустријског главног града.