1

Пријем за представнике СКОНУС-а

skonus

Председник Скупштине Града, проф. др Миле Илић састао се са председником Студентске Конференције Универзитета Србије, Миланом Петковићем и потпредседником, Ђорђем Станковићем.

Председник је изразио задовољство због њиховог избора на тако важне студентске функције,  посебно због  тога што је неко из Ниша по први пут изабран за председника Студентске Конференције Универзитета Србије.

 Он је нагласио да подржава њихов рад за шта је и добио признање од СКОНУС-а као један од четири професора Универзитета у Нишу, за несебично помагање студентских организација. Проф.др Миле Илић упознао је представнике студената са активностима које утичу на побољшање положаја младих у друштву.

„ Поред Савета за младе, Канцеларије за младе, Стратегије за младе и одлуке о награђивању најбољих студената Универзитета, иницираћу да се формира Фонд за стипендирање младих, чиме би се успоставило системско решење за помоћ младим талентованим људима, а који би укључивао награде, подршку за путовања на међународна такмичења и припреме такмичења.“

Председник Студентске конференције универзитета Србије, Милан Петковић нагласио је да је посебно задовољан због афирмације Нишког Универзитета и захвалио председнику Скупштине Града на препознавању успеха студената.

Ђорђе Станковић предложио је да би у Савету за младе, иако је то политичко тело требало да обавезан члан  буде неко од званичних представника студената како би се боље искористила  енергија младих и образованих људи.