Prijem za predstavnike SKONUS-a

image_pdfimage_print

skonus

Predsednik Skupštine Grada, prof. dr Mile Ilić sastao se sa predsednikom Studentske Konferencije Univerziteta Srbije, Milanom Petkovićem i potpredsednikom, Đorđem Stankovićem.

Predsednik je izrazio zadovoljstvo zbog njihovog izbora na tako važne studentske funkcije,  posebno zbog  toga što je neko iz Niša po prvi put izabran za predsednika Studentske Konferencije Univerziteta Srbije.

 On je naglasio da podržava njihov rad za šta je i dobio priznanje od SKONUS-a kao jedan od četiri profesora Univerziteta u Nišu, za nesebično pomaganje studentskih organizacija. Prof.dr Mile Ilić upoznao je predstavnike studenata sa aktivnostima koje utiču na poboljšanje položaja mladih u društvu.

„ Pored Saveta za mlade, Kancelarije za mlade, Strategije za mlade i odluke o nagrađivanju najboljih studenata Univerziteta, iniciraću da se formira Fond za stipendiranje mladih, čime bi se uspostavilo sistemsko rešenje za pomoć mladim talentovanim ljudima, a koji bi uključivao nagrade, podršku za putovanja na međunarodna takmičenja i pripreme takmičenja.“

Predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije, Milan Petković naglasio je da je posebno zadovoljan zbog afirmacije Niškog Univerziteta i zahvalio predsedniku Skupštine Grada na prepoznavanju uspeha studenata.

Đorđe Stanković predložio je da bi u Savetu za mlade, iako je to političko telo trebalo da obavezan član  bude neko od zvaničnih predstavnika studenata kako bi se bolje iskoristila  energija mladih i obrazovanih ljudi.

Možda Vas zanima i sledeće...