1

120. седница Градског већа

Градска кућа у НишуНа 120 седници Градског већа града Ниша усвојено је решење предлога одлуке о задуживању Града Ниша. Ово практично значи да ће се град задужити 2 милијарде динара како би рефинансирао раније кредите и изградио колекторе и средио индустријске зоне.

За завршетак Хумског колектора и изградњу Поповачког и Медошевачког колектора град ће подићи кредит од 800 милиона динара.

Ова средства биће утрошена и за реконструкцију затвореног базена СЦ Чаир као и за завршетак изградње базена на отвореном. Изградња поједних улица која је почела још 2006. биће завршена, а око 200 милиона динара биће уложено у изградњу сеоских путева. За рефинансирање ранијих кредита град ће се задужити још милијарду и 200 милиона динара. Кредите ћемо отплаћивати 10 година, са грејс периодом до 2 године, рекао је градоначелник проф. др Зоран Перишић.

Градско веће одлучило је и да сви основци који станују и школују се у Нишу, могу бесплатно да се возе градским превозом. Легитимација коју могу да изваде од 1. марта важиће до краја августа. Следећу ће моћи да прибаве почетком наредне школске године и она ће важити годину дана.

Легитимација за картицу коштаће 200 динара, а за бесплатан превоз ђацима ће бити потребна потврда о похађању основне школе, ђачка књижица на увид и фотографија.