Gimnazija od nacionalnog značaja

image_pdfimage_print

150123-sg-gimnazijaPredsednik Skupštine Grada Niša, prof. dr Mile Ilić primio je učenike Gimnazije Svetozar Marković, dobitnike medalja na 11. Međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Kazahstanu.

Predsednik je izrazio zadovoljstvo i čestitao učenicima na postignutim rezultatima, koji su još jedan u nizu uspeha koji su postigli kako u državi tako i na međunarodnim takmičenjima. Istakao je da će podržati inicijativu da se gimnazija Svetozar Marković proglasi školom od nacionalnog značaja i da će dati predlog Skupštini Grada Niša da se izjasni o toj inicijativi. Pored toga založiće se da se u gradu uvede sistem kojim će se kontinuirano pomagati mladim talentima u pripremi i učešću na takmičenjima.

Direktorka gimnazije Svetozar Marković zahvalila se na inicijativi predsednika Skupštine i naglasila da poštuje interesovanje predsednika za uspešne mlade ljude u našem gradu i da su do sada uspesi na takmičenjima pre svega bili rezultat entuzijazma profesora i učenika.

Možda Vas zanima i sledeće...