1

Пријем за победнике из Страсбура

9_2584_2171_sgpobednici (1)На недавно одржаном такмичењу у симулацији суђења у Европском суду за људска права у Страсбуру, шесточлани тим студената Правног факултета у Нишу, остварио је фантастичан успех победом у суперфиналу.

 

 

Нишки студенти су до Страсбура стигли као победници регионалног такмичења са колегама из земаља бивше Југославије а у суперфиналу, били су бољи од правног тима својих вршњака из Данске.

Тим поводом, председник Скупштине Града Ниша, проф. др Миле Илић, организовао је пријем за учеснике такмичења и њихове менторе. Честитајући им на овом успеху, председник Илић је рекао да су они својим знањем заслужили велико поштовање и понос свих нас. Овим пријемом за учеснике тима и њихове професоре, желео сам да потврдим да ће они и сви други способни и вредни млади људи, моћи увек да рачунају на максималну помоћ и подршку институција свог града, закључио је Илић.

Иначе, како је речено овом приликом, посебну вредност овог успеха нишких студената чини податак да је симулација суђења одржана на енглеском језику и пред комисијом коју је чинило 7 сталних судија Европског суда за људска права у Страсбуру.