Prijem za pobednike iz Strasbura

image_pdfimage_print

9_2584_2171_sgpobednici (1)Na nedavno održanom takmičenju u simulaciji suđenja u Evropskom sudu za ljudska prava u Strasburu, šestočlani tim studenata Pravnog fakulteta u Nišu, ostvario je fantastičan uspeh pobedom u superfinalu.

 

 

Niški studenti su do Strasbura stigli kao pobednici regionalnog takmičenja sa kolegama iz zemalja bivše Jugoslavije a u superfinalu, bili su bolji od pravnog tima svojih vršnjaka iz Danske.

Tim povodom, predsednik Skupštine Grada Niša, prof. dr Mile Ilić, organizovao je prijem za učesnike takmičenja i njihove mentore. Čestitajući im na ovom uspehu, predsednik Ilić je rekao da su oni svojim znanjem zaslužili veliko poštovanje i ponos svih nas. Ovim prijemom za učesnike tima i njihove profesore, želeo sam da potvrdim da će oni i svi drugi sposobni i vredni mladi ljudi, moći uvek da računaju na maksimalnu pomoć i podršku institucija svog grada, zaključio je Ilić.

Inače, kako je rečeno ovom prilikom, posebnu vrednost ovog uspeha niških studenata čini podatak da je simulacija suđenja održana na engleskom jeziku i pred komisijom koju je činilo 7 stalnih sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strasburu.

Možda Vas zanima i sledeće...