1

Додела „Видовданских награда“ ученицима основних и средњих школа са територије Града Ниша

Додале Видовданских награда

Градоначелник Града Ниша проф. др Зоран Перишић у оквиру другог круга доделе „Видовданских награда“ ученицима основних и средњих школа са територије Града Ниша, који су освојили једно од прва три места на републичким и међународним такмичењима по календару Министарства Просвете науке и технолошког развоја Републике Србије, поделио 32 похвалнице и 39 новчане награде. Награде су добили: 11 основацa и 21 средњошколац За Видовданске награде у другом кругу издвојено је 370.000,00 динара из буџета Града.

Одлуком Комисије за подстицај развоја талентованих ученика и студената, утврђена је висина „Видовданских“ новчаних награда у зависности од нивоа такмичења и освојеног места и то за: републичка такмичења, освојена места на међународним такмичењима, освојена места на екипним и другим групним такмичењима.

Доделу „Видовданских награда“ организује и реализује Управа за образовање, и Служба за послове Градоначелника. Имена добитника у другом кругу су: Предраг Цветковић, Андријана Радојичић ,Иван Дамњановић, Александар Гаврић, Андрија Петковић, Стефан Јовановић, Ана Миленковић, Анђела Шарковић, Јанко Ранђеловић ,Станислав Тодоровић Иван Дејковић, Марко Станковић, Миљана Петковић, Лука Газетић, Никола Димитријевић, Никола Спасић, Иван Стошић, Новак Станојевић, Михајло Дашић, Матија Благојевић, Милан Тодоровић, Александра Симић.