Dodela „Vidovdanskih nagrada“ učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Niša

image_pdfimage_print

Dodale Vidovdanskih nagrada

Gradonačelnik Grada Niša prof. dr Zoran Perišić u okviru drugog kruga dodele „Vidovdanskih nagrada“ učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Niša, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima po kalendaru Ministarstva Prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, podelio 32 pohvalnice i 39 novčane nagrade. Nagrade su dobili: 11 osnovaca i 21 srednjoškolac Za Vidovdanske nagrade u drugom krugu izdvojeno je 370.000,00 dinara iz budžeta Grada.

Odlukom Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata, utvrđena je visina „Vidovdanskih“ novčanih nagrada u zavisnosti od nivoa takmičenja i osvojenog mesta i to za: republička takmičenja, osvojena mesta na međunarodnim takmičenjima, osvojena mesta na ekipnim i drugim grupnim takmičenjima.

Dodelu „Vidovdanskih nagrada“ organizuje i realizuje Uprava za obrazovanje, i Služba za poslove Gradonačelnika. Imena dobitnika u drugom krugu su: Predrag Cvetković, Andrijana Radojičić ,Ivan Damnjanović, Aleksandar Gavrić, Andrija Petković, Stefan Jovanović, Ana Milenković, Anđela Šarković, Janko Ranđelović ,Stanislav Todorović Ivan Dejković, Marko Stanković, Miljana Petković, Luka Gazetić, Nikola Dimitrijević, Nikola Spasić, Ivan Stošić, Novak Stanojević, Mihajlo Dašić, Matija Blagojević, Milan Todorović, Aleksandra Simić.

Možda Vas zanima i sledeće...