Усвајање буџета

image_pdfimage_print

Web

У Скупштини Града Ниша, у току је 28. Седница, на којој се расправља о усвајању буџета града за 2015. годину, као и о већем броју других тачака Дневног реда.

 У паузи седнице, медијима су се кратко обратили градоначелник Ниша и председник Скупштине града, пре свега наглашавајући значај тачке, која се тиче усвајања буџета.

Градоначелник Ниша, проф. др Зоран Перишић, рекао је да предлог буџета за наредну годину изражава наше реалне могућности, а да је предлог рационалан и квалитетан, потврђује податак да није поднет ни један амандман за његове измене. Он се осврнуо и на критике током расправе, рекавши да је то „накнадна памет“ оних који су ранијих година били у прилици да учине нешто али су једино оставили за собом скупе кредите, које Град сада отплаћује са девизном каматом и до 11% годишње.

Председник Скупштине Града Ниша, проф. др Миле Илић, додао је да одборници данас расправљају и о неколицини других важних докумената, попут Стратегије бриге о младима, којом ће град одговорно приступити решавању бројних питања од значаја за живот и рад младих у Нишу.

Уз то, данас се очекује и усвајање предлога за увођење награде „Душко Радовић“ за најбољу дечију поезију или прозу. На тај начин, Ниш ће наставити да се симболично одужује великанима који су рођени или су стварали у Нишу, закључио је Илић.

На овој конференцији за медије, најављено је одржавање још једне седнице градског парламента до краја године. То ће највероватније бити 26. Децембра, а на тој седници ће се расправљати о плановима рада градских јавних и јавно-комуналних предузећа у 2015. години.

You may also like...