Briga o mladima

image_pdfimage_print

Web

Grad Niš bio je jedna od prvih lokalnih samouprava koja je definisala Strategiju bezbednosti mladih, a upravo sutra, na sednici gradskog parlamenta, biće razmatran dokument Strategije brige o mladima, rečeno je prilikom današnjeg sastanka u kabinetu predsednika Skupštine grada prof. dr Mileta Ilića sa državnim sekretarom u Ministarstvu omladine i sporta Nenadom Borovčaninom.

 Predsednik Ilić je dodao da sa ponosom može da istakne kako su sve bitne odluke o mladima  do sada u gradskom parlamentu donošene jednoglasno, uz konsenzus vlasti i opozicije, te da očekuje da će tako biti doneta i Strategija brige o mladima.

Prema Ilićevim rečima, Niš i inače posvećuje posebnu brigu  mestu i ulozi mladih u društvu. O tome svedoče i odluke o nagradama i priznanjima za mlade talente i uspešne učenike ili studente, kao i odluke o dodeli kadrovskih stanova za najbolje mlade stručnjake.

 Državni sekretar Borovčanin je rekao da su sva dobra rešenja pitanja mesta i uloge mladih u društvu dobrodošla za definisanje Nacionalne strategije brige o mladima za period 2015 – 2025, koja se upravo privodi kraju. Kvalitet tog dokumenta biće meren isključivo poboljšanjem položaja mladih i njihova bolja perspektiva za život i profesionalno usavršavanje. U realizaciju programa proisteklih iz Nacionalne strategije, biće uključena sva ministarstva Vlade Republike Srbije a glavni cilj biće da se mladima omoguće uslovi zapošljavanja, života i rada u sopstvenoj zelji a ne u inostranstvu,  rekao je Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin, prilikom prijema u Skupštini Grada Niša.

Možda Vas zanima i sledeće...