Брига о младима

image_pdfimage_print

Web

Град Ниш био је једна од првих локалних самоуправа која је дефинисала Стратегију безбедности младих, а управо сутра, на седници градског парламента, биће разматран документ Стратегије бриге о младима, речено је приликом данашњег састанка у кабинету председника Скупштине града проф. др Милета Илића са државним секретаром у Министарству омладине и спорта Ненадом Боровчанином.

 Председник Илић је додао да са поносом може да истакне како су све битне одлуке о младима  до сада у градском парламенту доношене једногласно, уз консензус власти и опозиције, те да очекује да ће тако бити донета и Стратегија бриге о младима.

Према Илићевим речима, Ниш и иначе посвећује посебну бригу  месту и улози младих у друштву. О томе сведоче и одлуке о наградама и признањима за младе таленте и успешне ученике или студенте, као и одлуке о додели кадровских станова за најбоље младе стручњаке.

 Државни секретар Боровчанин је рекао да су сва добра решења питања места и улоге младих у друштву добродошла за дефинисање Националне стратегије бриге о младима за период 2015 – 2025, која се управо приводи крају. Квалитет тог документа биће мерен искључиво побољшањем положаја младих и њихова боља перспектива за живот и професионално усавршавање. У реализацију програма проистеклих из Националне стратегије, биће укључена сва министарства Владе Републике Србије а главни циљ биће да се младима омогуће услови запошљавања, живота и рада у сопственој зељи а не у иностранству,  рекао је Државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин, приликом пријема у Скупштини Града Ниша.

You may also like...