“INNOV-A-THON” u Nišu

image_pdfimage_print

innovathonClean Earth Capital (CEC), nosilac projekta Novi Niš, u saradnji sa dve najveće inkubator/”accelerator” kompanije iz Ujedinenih Arapskih Emirata (UAE) organizuje takmičenje “Start-Up” ideja za mlade IT developere i programere u Srbiji 22. decembra 2014. godine pod nazivom “INNOV-A-THON” na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Ovo nadmetanje zapravo je jednodnevni maraton biznis i tehnoloških ideja, kao i inovativnih rešenja, koji mogu biti razvijeni za 120 dana u inkubator centru u UAE. Svaki tim ili pojedinac imaće 5 minuta da prezentuje svoju ideju, a 3 minuta je predviđeno za pitanja i odgovore. Nakon toga biće izabrani finalisti koji će potom biti pozvani u Dubai na tri do četiri meseca, kako bi nastavili da razrađuju svoje aplikacije. Takmičenje “INNOV-A-THON” održava se širom sveta pod pokroviteljstvom DP-World-a, svetskog logističkog operatera iz Dubaija. Ovo će biti prvi put da se takvo takmičenje organizuje u Nišu koji će tako postati jedan od 16 gradova širom sveta koji ove godine učestvuju na jednom ovakvom prestižnom događaju, a ideja je da se slavni dani elektronike vrate Nišu i predstavi svetu da Niš i Srbija imaju dobrih potencijala u IT sektoru. DP-World je pokrovitelj takmičenja u Nišu a Clean Earth Capital u saradnji sa Niškim klasterom naprednih tehnologija (NI-CAT) i Elektronskim fakultetom iz Niša koji je zadužen za organizaciju takmičenja.

Zainteresovani za učešće na INNOV-A-THON-u, treba da registruju svoju ideju prateći uputstva na sledećem linku:www.innovathonnis.eventbrite.com.

Možda Vas zanima i sledeće...