“INNOV-A-THON” у Нишу

image_pdfimage_print

innovathonClean Earth Capital (CEC), носилац пројекта Нови Ниш, у сарадњи са две највеће инкубатор/”accelerator” компаније из Ујединених Арапских Емирата (УАЕ) организује такмичење “Start-Up” идеја за младе IT девелопере и програмере у Србији 22. децембра 2014. године под називом “INNOV-A-THON” на Електронском факултету у Нишу.

Ово надметање заправо је једнодневни маратон бизнис и технолошких идеја, као и иновативних решења, који могу бити развијени за 120 дана у инкубатор центру у УАЕ. Сваки тим или појединац имаће 5 минута да презентује своју идеју, а 3 минута је предвиђено за питања и одговоре. Након тога биће изабрани финалисти који ће потом бити позвани у Дубаи на три до четири месеца, како би наставили да разрађују своје апликације. Такмичење “INNOV-A-THON” одржава се широм света под покровитељством DP-World-а, светског логистичког оператера из Дубаија. Ово ће бити први пут да се такво такмичење организује у Нишу који ће тако постати један од 16 градова широм света који ове године учествују на једном оваквом престижном догађају, а идеја је да се славни дани електронике врате Нишу и представи свету да Ниш и Србија имају добрих потенцијала у ИТ сектору. DP-World је покровитељ такмичења у Нишу а Clean Earth Capital у сарадњи са Нишким кластером напредних технологија (NI-CAT) и Електронским факултетом из Ниша који је задужен за организацију такмичења.

Заинтересовани за учешће на INNOV-A-THON-у, треба да региструју своју идеју пратећи упутства на следећем линку:www.innovathonnis.eventbrite.com.

You may also like...