Kompanija „MIKELSEN ELEKTRONIKS“ otvorila pogon u Nišu

Danas je u Nišu zvanično počela sa radom danska kompanija “Mikelsen” koja je svoje uspešno poslovanje započela davne 1971 godine kada je ovo preduzeće osnovao Marius Mikelsen, sa primarnim strateškim ciljem koji se odnosio na distribuciju elektronskih komponenti na Danskom tržištu.

 „mikelsenPonosni smo na činjenicu da je upravo ovde, kompanija Mikelsen sagradila novi pogon, jer pored geografskih i logističkih razloga, veoma je važna i dostupnost stabilne i kvalifikovane radne snage koju ovaj deo Srbije itekako poseduje“, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić prilikom otvaranja pogona.

 Od početka sedamdesetih do danas Mikkelsen je uspeo da se nametne na tržištu Evrope kao najveći proizvođač hotmelta ili livenja elektronskih delova u kalupe, za elektronsku industriju u Evropi.

 Pored zemalja u kojima već posluju „Mikelsen elektroniks“ će od danas otvaranjem pogona u Nišu, moći lakše da distribuira svoje proizvode na tržište ovog dela Evrope.

 „Za nas je posebno važno upošljavanje nove radne snage. Ovde će u početku raditi 15 obučenih radnika, a u perspektivi na osnovu svojih strateških ciljeva, Mikkelsen Elektroniks planira da zaposli još 100-150 ljudi u narednih nekoliko godina. Poželeo bih još jednom srdačnu dobrodošlicu komapniji Mikelsen u Grad Niš, sa željom da uspešno posluje i bude dobar primer ostalim kompanijama i budućim investitorima o tome kakav je potencijal ovog dela Srbije i brojnim mogućnostima koje pruža za uspešno poslovanje“, rekao je gradonačelnik na otvaranju pogona kompanije „Mikelsen“.