1

Компанија „МИКЕЛСЕН ЕЛЕКТРОНИКС“ отворила погон у Нишу

Данас је у Нишу званично почела са радом данска компанија “Микелсен” која је своје успешно пословање започела давне 1971 године када је ово предузеће основао Мариус Микелсен, са примарним стратешким циљем који се односио на дистрибуцију електронских компоненти на Данском тржишту.

 „mikelsenПоносни смо на чињеницу да је управо овде, компанија Микелсен саградила нови погон, јер поред географских и логистичких разлога, веома је важна и доступност стабилне и квалификоване радне снаге коју овај део Србије итекако поседује“, рекао је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић приликом отварања погона.

 Од почетка седамдесетих до данас Миккелсен је успео да се наметне на тржишту Европе као највећи произвођач хотмелта или ливења електронских делова у калупе, за електронску индустрију у Европи.

 Поред земаља у којима већ послују „Микелсен електроникс“ ће од данас отварањем погона у Нишу, моћи лакше да дистрибуира своје производе на тржиште овог дела Европе.

 „За нас је посебно важно упошљавање нове радне снаге. Овде ће у почетку радити 15 обучених радника, а у перспективи на основу својих стратешких циљева, Миккелсен Електроникс планира да запосли још 100-150 људи у наредних неколико година. Пожелео бих још једном срдачну добродошлицу комапнији Микелсен у Град Ниш, са жељом да успешно послује и буде добар пример осталим компанијама и будућим инвеститорима о томе какав је потенцијал овог дела Србије и бројним могућностима које пружа за успешно пословање“, рекао је градоначелник на отварању погона компаније „Микелсен“.